Начало Актуални новини Издателство Галерия Архив Контакти Връзки
25.09.2016 г.

Генералът на българскта надежда

На националното съвещание в НДК на 10 септември, изненадващо и за самия себе си, поисках думата. Бяха говорили вече и председателят на БСП Корнелия Нинова, и кандидатите за президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Дискусия нямаше. Видя се, че активът на БСП приема кандидатпрезидентската двойка. Открои се и замисълът на ръководството: в създадената от управляващите вътрешнополитическа обстановка на „тука има – тука няма”, във все по-недвусмислените опити на външни сили и интереси да бъде повлиян българският избирател в изборите за президент, коалиция „БСП лява България” се явява с твърда увереност, с ясни критерии в избора на своите кандидати и с добра кондиция в предстоящата изборна битка за победа. Разговорът и поставените въпроси от залата, с нюанси от организационно-технически характер, съвсем естествено вече сваляха политическия градус на събитието, започнало с горещи призиви за победа „по медковски”, сиреч, седем пъти подред! – от представителя на община Медковец Димитър Макавеев.

ген. Румен Радев и Илияна Йотова


25.09.2016 г.

По волята на сърцето 

Уважаеми другари,

Уважаеми г-н генерал,

Заставам пред вас, за да ви поздравя за доблестта и честта да понесете товара на доверието на стотици хиляди, на милиони българи. Като пилот, който повече от 15 години е пилотирал изстребител в страж на родното небе, Вие знаете, че като всяка птица, и бойната машина може да лети само с две крила. И само любовта в песните на Ала Пугачова може да лети с едно крило.

Казвам това, защото в битността си на бивш локомотивен машинист, аз петнайсет години с колелата съм нарязвал мрака на катранени филии. И защото знам, че за да стигне влакът до крайната гара освен мъжество, безсъния, увереност и хиляди конски сили, трябват и релси – две опори, без които няма движение напред.


10.12.2015 г.

Великото противостоене и изборът на България

Без съюз с Русия не може да има България.

Свидетели сме на събития в Близкия изток, динамиката и остротата на които може да променят политическата карта на Черноморския регион за десетилетия напред. Тези събития пряко засягат България, българската държавност и бъдещето на народа ни.

Острата криза, възникнала между две съседни на България държави – Русия и Турция, изисква бърза и ясна оценка от страна на българските държавни власти на събитието от 24 ноември, станало повод за кризата, когато над сирийска територия турски изстребител Ф-16 свали завръщащия се в базата си руски военен самолет Су-24 М, незастрашаващ с действията си територията на Р Турция. А въоръжени ислямисти, противно на всички международни конвенции и военни кодекси на честта, разстреляха във въздуха катапултиралия руски летец подп. Олег Пешков.

Това е опасен прецедент, носещ взривоопасния потенциал на истински казус бели и да си затваряме очите пред суровата реалност, означава незрелост и престъпна безотговорност. Необходимо е ясно послание на българските власти както до правителствата на двете съседни държави, така и до техните съюзници, в което да се посочи кои действия, съгласно принципите на международното право, България счита за оправдани и приемливи, и кои не.


29.10.2015 г.

На фронтовата линия на надеждата и безнадеждността

От 15 до 19 октомври в град Ставропол, Русия се проведе заключителният етап на Шестия международен литературен форум „Златен витяз“, който бе посветен на 1000-годишнината от успението на Светия равноапостол княз Владимир, кръстител на Русия; на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война 1941-1945 г., както и на Годината на литературата в Русия.

Организатори на забележителната културна проява бяха творческото обединение Международен кинофорум „Золотой Витязь“, с президент Николай Бурляев, писател, поет, сценарист, носител на наградата на името на Максим Горки, народен артист на Русия; правителството на Ставрополския край; федералното агентство „Роспечат“; Руският съюз на книгата, както и новоучреденият Институт за култура в структурата на Министерството на извънредните ситуации (МЧС) .

За значението, за авторитета, за мястото и ролята на „Златен витяз“ в духовния живот на Русия говорят и изпратените до участниците във форума приветствия на Владимир Владимирович Путин, президент на Руската федерация, на Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил; на Владимир Пучков, министър на Руската федерация по гражданската отбрана, извънредните ситуации и премахване на последиците от стихийни бедствия; на губернатора на Ставрополския край Владимир Владимиров; на Михаил Сеславински – ръководител на Федералното агентство по печата и масовите комуникации, както и на такива големи имена в руската култура като писателя Владимир Крупин, председател на Съюза на руските писатели, на Никита Михалков, президент на Руския фонд за култура и на Съюза на кинематографистите в Русия и още много други.


04.09.2015 г.

Зора е. И ще съмне!

Минчо МИНЧЕВ 

В края на август се навършиха 25 години от началото на възприетия от т. нар. български държавници курс на разруха в обществения, икономическия и политическия живот на България. През тези 25 години кой ли не се учи да бръсне върху главата на българина?

Кой ли не участва в разграбването на българското имане, в разрушаване на собствения ни дом? По чия повеля се разрази това бедствие, нямащо равно в дългата ни 1300-годишна история на народ и държава? Кои бяха подстрекателите и кои слепите изпълнители на това злодеяние? С чие мълчаливо съгласие и с чие преднамерено бездействие бе осъществен разгромът на една просперираща държава, истината за която така упорито се крие и отрича, или се представя за комунистическа пропаганда?

Разгърнете ли обаче стенографските дневници на Народното събрание, прочетете ли решенията на Министерския съвет, лесно ще отсеете зърното от плявата и истината ще заблести като златна люспица в пясъка на лъжите и забравата. Но откъде ли българинът да намери време за това? Той главата си не може да вдигне от недоимък и битов терор.


страница: 1  2  ...  43  44 
25.01.2013 г.

Кой е „ПРОТИВ” е кой е „ЗА” АЕЦ “БЕЛЕНЕ” в предстоящия референдум

Против новата ядрена мощност (АЕЦ „Белене”) са тези, които

разграбиха и ограбиха българския народ: Това са Иванкостовци, Филипдимитровци, адвокатската клика от някогашния Втори адвокатски колектив и юпитата на дядо цар; разни там Миглено-Марии-Кунево-Капонки на служба на световното задкулисие, шмекери и шебеци като Соломон Паси и амуджетата от табора на Ахмед Доган… Сиреч, всичките ония, които крадяха в несвяст, продадоха и пропиляха “Нефтохим” и БГА „Балкан”, предприятията и заводите от Голямата химия и циментовата промишленост, СО МАТ и БМФ; които сложиха кръст на 2850 български предприятия и деиндустриализираха България; които нарязаха на скрап „Кремиковци” и закриха „Плама”, които харизаха на „стратегически инвеститори” електроразпределителните дружества, водоснабдяването и топлофикационните дружества; които не се посвениха да извършат кражбата на хилядолетието – златните концесии, предоставяйки златото на българския Клондайк за чужди трезори. Те, Шулевци, Божковци, Бакърджиевци и пр. пасмина – майкопродавци и родоотстъпници, които изядоха хляба на народа и той сега измира гладен и болен.

 

Против АЕЦ „Белене” са тези, които

гласуваха срещу своите майки и бащи, които гласуваха и срещу своите деца, отнемайки конституционните им права за достойни пенсии чрез противоконституционни промени – чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване; тези, които отнеха правата на младите майки да получават минимално осигуряване, което са си заработили за 24 месеца от раждането на децата си.

Против АЕЦ „Белене” са тези, които лъгаха тъпо и просташки българския народ, че ще му осигурят доходи, близки до европейските, но му вмениха измислената вина за т. нар. възродителен процес, с което насърчиха враждебно настроени външни сили да обвинят България в геноцид и етническо прочистване и да искат отмяна на турския геноцид спрямо арменския народ и българите от Тракия и Македония.

Срещу строежа на АЕЦ „Белене” са тези, които натрупаха милиони и милиарди от предишното си полу- или напълно криминално минало на контрабандисти, наркотърговци, бандо-охранители и “партийци по сметка”. И които продължават да ограбват безочливо народа ни, тероризирайки го с такси и данъци дори върху лихвите от дребните му спестявания.

Против новата ядрена мощност АЕЦ „Белене” са тези, които не се умориха да грабят България и да слугуват на чужди интереси; които „вкалинчиха” управлението, икономиката и сигурността на страната с неграмотни, некадърни, нагли герберизирани паразити – мошеници, които управляват с простащина и тъпоумни решения, издигайки ги в ранг на държавна политика.

Против АЕЦ „Белене” са всички лумпени – учени-недоучени, всички безпросветници, прочели в живота си не повече от една книга, но събрали милионите си от кражби, от мошеничества, от силово застраховане и от „спестявания от закуски”. Всички те, самопредложили се на чужди сили вярно да им служат до края на вахтата си за пъклено унищожение на българския народ, на българската армия, на националната сигурност и въобще на българската държава.

Това е политическата пасмина ведно с нейните неуморни клакьори, която ще гласува против АЕЦ „Белене”.

Българи,

Братя,

Да ги разпознаем и да ги победим!

Да изберем сами своето място в бъдещето и мястото на нашето любимо Отечество в него, давайки своя глас в подкрепа на референдума за развитие на ядрената енергетика чрез изграждането на АЕЦ “Белене”.

Гласувайте за унищожението на тази грабителска пасмина.

Ако вие дадете гласа си в подкрепа на АЕЦ „Белене”, ще сложите кръст на рушителите и грабителите на българския народ, на националните предатели – майкопродавци и отцеругатели. Това по същество ще е тяхната присъда, защото чуждоземните им господари няма да им простят за несвършената работа – да спрат енергийната ни независимост и да минират бъдещето на България.

„Да” за АЕЦ „Белене” в ядрения референдум означава:

• енергийно независима българска държава с гарантирани в близките 60 години екологични, безвъглеродни енергийни мощности, евтина електроенергия, ограничаваща монополното нарастване на цените, и слаба зависимост от нефто- и газодоставки и от световните петролни пазари;

• икономически ефективно използване на вече вложените в проекта АЕЦ „Белене” близо 2 милиарда лева, на базата на които ще бъде изградена централата, защото всеки ден, месец и година забавяне ще ни струва скъпо;

• прекратяване мотаенето и тъпотията на българските политици с „идиотския” въпрос “днес строим”, утре „няма”, и безсмисленото харчене на народни пари за международни консултанти, на които даже докладите не са кадърни да прочетат и публикуват;

• разкриване на повече от 100 хиляди работни места за изпълнението на съпровождащи проекти и подизпълнителски работи по проекта на АЕЦ „Белене”;

• възраждане на икономиката, размразяване и нарастване на заплати и пенсии за достигане над минималните европейски стандарти и нива на живот и съществуване;

• мощна икономическа и финансова подкрепа и активност по строителството на АЕЦ „Белене” чрез вливане на 10-20 милиарда евро и създаване на добри енергийни условия за инвестиции в България;

• даване ясно да се разбере, че България е модерна европейска държава, която може да изгражда, поддържа, експлоатира и развива своята енергетика, да гарантира своето място като енергиен център на Балканите и в ЕС и своя научен и интелектуален потенциал в сферата на мирния атом и ядрените енергийни технологии;

• активизиране на връзките с най-големия и близък до нас и ЕС пазар на нашата българска продукция, на традиционния и ефективно доказал се през годините на добронамерено сътрудничество от взаимен интерес руски европейско-азиатски пазар.

Българи, гласувайте с „Да” за АЕЦ „Белене”!

“Да” означава запазване сигурността на България сега и в идните години!

“Да” означава бъдеще за децата и внуците ни. И за внуците на техните внуци.

“Да” означава България завинаги, нине и присно и во веки веков!

Изтегли цялата брошура: